Алесь Белый. Гастрономический путеводитель «Белорусская кухня»

Больш выяваў

Націсніце, каб павялічыць
Кошт: 18.00 руб.

Purchase


Апісанне

Займальна і смачна - пра багатую гістарычную спадчыну беларускай кухні: каля сарака страў і восем напояў, іх рэцэпты і гістарычныя прыгоды.

Зноўку адкрыць магію беларускай кухні, адправіцца ў вялікае кулінарнае падарожжа ў часе ад мінулага да сучаснасці і паказаць, што наша гастраномія багатая, шматгранная і не абмяжоўваецца толькі дранікамі і мачанкай. Такая мэта гэтага выдання, якое мае не толькі адукацыйнае, але і прыкладное значэнне.

«Наша галоўная мэта - звярнуць увагу саміх беларусаў на родную беларускую кухню, паказаць яе разнастайнасць, гістарычную цікавасць і каштоўнасць, а таксама выклікаць цікавасць да яе ў гасцей нашай краіны». Аўтар і складальнікі не толькі ўздымалі архівы, але і ўлічвалі, якія менавіта стравы сапраўды папулярныя і каханыя ў сучаснай Беларусі.

«Мы пастараліся прасачыць сувязь часоў, даць некаторыя каардынаты, дзе можна знайсці аўтэнтыку. Прывесці не толькі рэцэпты для самастойнага прыгатавання, але і знайсці ўстановы, дзе дагэтуль захоўваюць традыцыі беларускай кухні. Адрадзіць важную частку матэрыяльнай культуры ў выглядзе своеасаблівага даведніка, зрабіць кухню папулярнай. Нацыянальныя скарбы - дранікі, боршч, верашчака, зразы... а яшчэ - матальскія каўбасы і палеская журавіны, бабруйскі зефір і «крафтавы» хлеб ад бабы Сцепаніды, высакародная старка і рэзкая зуброўка, «аптэчкі прыемныя» і бунтарская кава - тут сабраны самыя смачныя і знакавыя арыенціры».

А для большага гастранамічнага задавальнення выдаўцы прывялі рэкамендацыі па спалучэнні страў з трэндавымі сёння напоямі, якія змогуць ярка адцяніць густ і каларыт беларускіх спецыялітэтаў.

Выдавецтва: Ренессанс.

Вокладка: інтэгральная (паўмяккая).
Мова: руская.
Памер: 17*24 см.
Колькасць старонак: 230.
Год выдання: 2019.
Інфармацыя пра вытворцу »

Водгукі